Medisch goedgekeurd

Medische keuring

Niet geheel verrassend maar wel geruststellend is mijn bezoek aan de sportarts geweest. Geen enkel probleem gevonden. Hartslag in rust is 50, dat is lekker laag, terwijl je niet eens kan spreken van maximale rust, dat is als je net wakker bent (en geen druk op de blaas hebt :-))

Verder is mijn gewicht oké. Ik mag wel een paar kilo kwijt, omdat het fietsen dan makkelijker gaat. Maar weer niet teveel, want dat gaat ten koste van onder andere korfbal en mijn positie als gezellig dikkertje. Met de arts kort de onzin van enkel kijken naar BMI besproken. Volgens de BMI ben ik nog steeds gezond als ik 24 (!) kilo afval.

De arts gaf aan dat er helemaal niet gekeken wordt naar (zwaardere) spiermassa. Als die relatief hoog is, kom je als snel hoog in de BMI, terwijl je gewoon gezond bent.

Het grootste trost punt, komt uit de test van de algemene beweeglijkheid gewrichten/ wervelkolom. Daar komt niet alleen goede beweeglijkheid uit, maar ook soepele gewrichten. Ja, dat is nog eens verrassend, ik ben soepel en geen stijve hark!

Medische verklaring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *