Trainingsweekend Pasen 2016

Tijdens het Paasweekend heeft team DWDD op de berg de eerste hoogtemeters van het seizoen/ ooit gemaakt in de Belgische Ardennen. Ons team traint al enkele weken in het vlakke Nederland, waarbij de wind enkel een beetje het gevoel van fietsen in de bergen geeft. Daan, Linda en Lisa hadden nog nooit met hun racefiets hoogtemeters gemaakt.

Op Goede Vrijdag zijn Pieter, Daan en ik op weg gegaan naar het Belgische Stavelot. Lisa moest op zaterdag nog werken, vandaar dat Lisa en Linda een dagje later kwamen.

In ons huisje begonnen we na aankomst aan de voorbereiding voor de volgende dag. Een materialen check. Die bleek niet onbelangrijk, we zijn de volgende dag eerst in de auto gestapt om nieuwe schoenen voor Daan te kopen.

’s Middags was het dan zover. We konden met goed materiaal de eerste beklimming aanvangen. Wij kozen daarvoor de Côte d’Aisomont uit. Deze côte is 4,8 kilometer klimmen, waarbij je 226 hoogtemeters moet overbruggen. Daan ging volle bak van start, waarna ze iets minder volle bak de top wist te bereiken. Hierop volgde misschien wel het moeilijkste voor Daan, afdalen. Afdalen was echt inkomen voor haar. Na wat tips over dalen kwamen we veilig terug aan de voet van onze klim, tussendoor was er even rust gevonden op het asfalt, waardoor we direct verder konden met het klimwerk. Daniëlle kreeg de keuze, stijl en kort of minder stijl en lang. Gekozen werd voor stijl en kort. Daan zelf denkt er ten onrechte anders over, maar Pieter en ik zijn zeer tevreden over het klimwerk van haar op de eerste dag.

[pe2-image src=”https://lh3.googleusercontent.com/-c3w7KhsFQao/Vv1M9IUqzlI/AAAAAAAAZus/ilxhi-KhtuEHwqX0bIgA2f2w4-jHl12DQCHM/s144-c-o/C%25C3%25B4te%2Bde%2BBrume%2BSud.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/116595920636100640847/Procesontwikkeling#6268250869459504722″ caption=”Côte de Brume Sud.jpg” type=”image” alt=”Côte de Brume Sud.jpg” ]

Daan op de stijle côte de Brume Sud

Dag 2 waren Linda en Lisa ook van de partij. Coaches Pieter en ik kozen als eerste berg de van Luik-Bastenaken-Luik bekende Rosier Sud uit. Klimmen is inkomen merkte ik aan de sfeer, maar als de dames eenmaal ingekomen zijn, dan gaan ze los. Na een ruim half uur afzien en een afdaling van ongeveer een kwartier gingen we aan de welverdiende koffie aan de voet van de Rosier.

De belevenissen na de koffie kan ik niet zo goed toelichten. Onderweg naar de volgende klim brak mijn ketting en moest ik helaas afhaken. Ik kon het nog net opbrengen om met de auto een stukje omhoog te rijden en deze bewegende beelden te maken van de klimmende dames:

De laatste dag viel in het water. Na een ritje naar Kerkrade voor een nieuwe ketting, vertrokken we voor de bekende klim van de Eyserbosweg. Vlak voor de top ging het helemaal los. Wat een regen, de helft van de weg werd vervangen door een modderstroom. Dit betekende helaas het einde van ons fietsweekend.

Voor mij persoonlijk was het weekend door de pech niet zo geslaagd, maar voor Daan, Linda en Lisa wel. In het weekend van de eerste hoogtemeters heeft Daniëlle qua hoogteverschil één keer de Alpe d’Huez beklommen, Linda en Lisa zijn net over de helft van de klim naar Huez gekomen. Er is nog wat heel wat trainingsarbeid nodig, maar ik weet zeker dat alle drie de drie beklimmingen kunnen halen. Als ze door blijven trainen en blijven geloven in zichzelf, gaan we als team 15 keer de Alpe d’Huez op op 2 juni!